Фото: МВС

Атака енергетичного обʼєкта на Одещині: з'явились фото з місця подій

У ніч на суботу, 18 листопада, Сили протиповітряної оборони збили над Одещиною один безпілотник. Відбулось влучання в енергетичний обʼєкт, що спричинило пожежу.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ у Telegram.

"Одещина. Рятувальники ліквідували пожежу, що сталась внаслідок влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури", — йдеться у повідомленні відомства.

Нічний обстріл "шахедами" 18 листопада

У ніч на суботу, 18 листопада, рашисти атакували Україну ударними БпЛА типу Shahed з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ). Обстріл тривав з 20:00 п'ятниці по 04:00 суботи.

Усього було зафіксовано пуски 38 Shahed-136/131. Дрони летіли у кілька хвиль, групами, у різних регіонах України, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних сил. До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала у столиці, Київській області, на Хмельниччині тощо. Усього Повітряним силам вдалося знищити 29 ударних БпЛА.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомляв, що противник дещо змістив часові рамки завдання ударів дронами-камікадзе. Якщо раніше росіяни завдавали ударів з повітря вдень, то тепер окупанти обрали для себе нічний час. Денні атаки полегшували роботу українській протиповітряній обороні, адже є візуальна прив'язка до цілі. Нині "стандартний час" роботи для російських атак безпілотниками становить з 22 до третьої або четвертої години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.11.2023 10:10