Фото: kmu.gov.ua

Авіакатастрофа у Броварах: Шмигаль повідомив, хто володіє матеріалами з чорної скриньки

Слідство отримало чорну скриньку, яку знайшли на місці авіакатастрофи в Броварах. Її розшифрували у Франції.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на прес-конференції у Києві, пише "Укрінформ".

"Для мене особисто це велика трагедія. Я втратив друзів у цій катастрофі. На жаль, загинули і люди, які були, відповідно, в цьому місці, в цей час, діти. Продовжується розслідування. Чорна скринька була знайдена, була відправлена до Франції для відповідної розшифровки. Дані отримані, вони є у слідства. Слідство триває, я, так само як і ви, хочу дочекатися результатів і побачити аргументовані відповіді на ряд питань", — сказав Шмигаль.

Прем'єр також додав, що поки що не має публічної інформації, яку б міг озвучити з цього приводу.

"Я, так само як і ви, чекаю результатів слідства. Думаю, що вони будуть десь найближчим часом. Там дійсно вже велика робота пророблена, тобто є дуже такі ясні результати технічного стану гелікоптера, є всі матеріали з чорної скриньки, вони збережені, якісні. Тобто слідство далі опрацьовує вже деталі й думаю, що найближчим часом отримаємо результат", — сказав Шмигаль.

Трагедія у Броварах

Гвинтокрил ДСНС 18 січня впав поруч із дитячим садком та житловим будинком у Броварах. У будівлях перебували люди. Серед загиблих керівництво Міністерства закордонних справ: очільник МВС Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.

Внаслідок падіння гвинтокрила у Броварах на дитячий садок загинули 14 людей. Травмовано 25 осіб. У будівлі дитячого садка завершено пошуково-рятувальні роботи.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера в Броварах. Слідчі розглядають декілька версій.

Нагадаємо, після трагедії в Броварах міністрам заборонили літати на гелікоптерах. На сьогодні міністрам дозволено пересуватися лише на автівках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.03.2023 15:31