Фото: Bundeskanzler / Тwitter

Байден і Шольц у Білому домі обговорили підтримку України

Американський лідер Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц у Вашингтоні в п'ятницю, 3 березня, обговорили війну Росії в Україні. Обидва політики поділяють прагнення українців до миру і "погоджуються, що це має бути мирна угода".

Про це повідомив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі.

"Я вважаю, обидва лідери поділяють прагнення українців до миру. Миру, який є справедливим, чесним і стабільним, миру, який підтримує суверенітет України та зберігає її незалежність", — зазначив Кірбі.

Він наголосив, що обидва політики погоджуються, що завершення війни має відбутися за столом переговорів. 

"Це має бути мирна угода, під якою може підписатися президент Зеленський. І це потрібно робити детально говорячи й повністю координуючи ці дії з українцями. Інакше цей процес ніколи не розпочнеться, а результати не будуть стійкими", — зазначив Джон Кірбі.

Байден подякував Шольцу за військову допомогу Україні, яку надала Німеччина шляхом збільшення витрат на оборону. Також він вказав на важливість зменшення залежності ФРН від російських джерел енергії.

"Ви спричинили історичні зміни вдома", — сказав Байден, звертаючись до Шольца, та наголосив: "Як союзники у НАТО, ми робимо альянс сильнішим і більш спроможним".

Олаф Шольц відзначив загрозу миру у світі, яка надходить з боку Росії, що підтверджує її вторгнення в Україну. На його думку, сьогодні важливо підтвердити, що США та Німеччина спільно підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, 3 березня держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки черговий пакет військової допомоги. Його вартість становить 400 млн доларів. Зокрема, до пакета входять боєприпаси для HIMARS і гаубиць, боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, понтонні переправи, що запускаються з бронетранспортерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2023 00:15