Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден може знятися з виборів на користь іншого кандидата, — Der Spiegel

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден влітку може повідомити, що знімає свою кандидатуру з виборчих перегонів на користь дружини колишнього президента США Барака Обами — Мішель Обами.

Про це інформує Der Spiegel.

Німецьке видання пише, що в Демократичній партії США розглядають можливість того, що чинний лідер США може оголосити про своє рішення в серпні — під час партійного з'їзду в Чикаго. Натомість Мішель Обаму вже нібито внесли до списку потенційних кандидатів, щодо яких проводять громадські слухання.

"Ідея жінки-президента надихає багатьох американців", — вказує Der Spiegel.

Однією з причин того, що Байден може ухвалити таке рішення, є його вік. Der Spiegel пише, що дві третини американців вважають його надто старим для того, щоби керувати Штатами ще протягом чотирьох років.

Водночас чимало американців виступають й проти президентства Дональда Трампа. На це, як і у ситуації з Байденом, впливає його вік. До того ж населення незадоволене судовими тяганинами екс-очільника Білого дому.

Нагадаємо, згідно з опитуванням CNN, Дональд Трамп продовжує зберігати перевагу перед президентом Джо Байденом. Так, 55% американців вважають президентство Трампа успішним, тоді як 44% — провальним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.05.2024 07:46