Фото: Офіс президента

Байден не хоче розширення війни на Близькому Сході, — AP

У вівторок, 30 січня, президент Сполучених штатів Америки Джо Байден прийняв рішення щодо того, як реагувати на атаку безпілотника в Йорданії, яка призвела до загибелі трьох військових США. За словами американського лідера, він не прагне розширення війни на Близькому Сході.

Про це пише Associated Press. 

Зазначається, що представники США досі визначають, яка з кількох підтримуваних Іраном груп відповідальна за вбивство американських військових під час атак на американські сили в регіоні.

Зазначається, що офіційні особи США досі визначають, яке з кількох угруповань, які підтримує Іран, несе відповідальність за вбивство американських військових під час атаки на американські сили в регіоні. 

Байден планує бути присутнім на передачі тіл загиблих військових до США у п'ятницю, 2 лютого. Також він ствердно відповів на запитання журналістів, чи прийняв він рішення щодо відповіді бойовикам.

"Я не думаю, що нам потрібна ширша війна на Близькому Сході. Це не те, чого я прагну", сказав Байден у Білому домі.

Водночас офіційний представник США повідомив агентству Associated Press, що Пентагон досі оцінює варіанти реагування на напад у Йорданії.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден дав завдання розробити заходи у відповідь на атаку проіранських угруповань на американську військову базу в Йорданії, яка відбулася ввечері 27 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 31.01.2024 09:21