Фото: Офіс президента

Байден у четвер запропонує рекордний оборонний бюджет, – Bloomberg

Президент США Джо Байден має намір у четвер, 9 березня, оголосити про рекордний оборонний бюджет. Він включатиме 170 млрд доларів на закупівлю нової зброї.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, цей бюджет Пентагону на 2024 рік перевищить 816 мільярдів доларів, які Конгрес виділив у поточному фінансовому році.

Даний бюджет міститиме 170 млрд доларів на закупівлю озброєнь і 145 млрд доларів на дослідження і розробки, що є рекордними показниками за останній час.

Повідомляється, що Пентагон планує запросити 83 одиниці F-35 для ВПС, ВМС і Корпусу морської піхоти, на що необхідно 13,5 млрд доларів.

Основний оборонний документ вимагає зростання фінансування на виробництво боєприпасів великої дальності для ВПС та ВМС, які можуть використати в потенційному майбутньому конфлікті на Тихому океані. Речник управління та бюджету Білого дому, який оголосив інформацію журналістам, відмовився детально коментувати ці цифри. 

Нагадаємо, 3 березня повідомлялося, що Україна отримає від Сполучених Штатів Америки черговий пакет військової допомоги. Американці виділили на новий пакет 400 млн доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.03.2023 11:36