"Прильоти" в Бєлгороді. Фото зі соцмереж / ілюстративне

"Бавовняний" Бєлгород опинився у п'ятірці найкомфортніших міст Росії

Російське місто Бєлгород опинилося у п'ятірці найкомфортніших міст Російської Федерації у квітневому рейтингу міністерства будівництва та житлово-комунального господарства (Мінбуд). Цей населений пункт часто перебуває під обстрілами.

Про це повідомляє "Новая газета".

За даними джерела, Мінбуд 1 квітня опублікував результати скорингу російських великих міст за шкалами комфорту, інфраструктури та житла — "Індекс якості міського середовища".

Четверту позицію в рейтингу великих міст несподівано посів Бєлгород — населений пункт, який регулярно обстрілюється безпілотниками згідно зі звітами міноборони та звітами губернатора В'ячеслава Гладкова.

На перших трьох позиціях у рейтингу — підмосковні Митищі, міський округ Хімки та Ярославль, Бєлгород — одразу за ними, за Бєлгородом — Тюмень та Грозний. У рейтингу комфортних міст присутні бєлгородські Шебекіно і Грайворон, добре знайомі зі зведень міноборони РФ. Мінбуд уточнює, що рейтинг складався за результатами даних ще 2023 року.

Джерело наголошує, що повідомлення про обстріл території Бєлгородської області щодня надходять від губернатора Гладкова, в тому числі такі повідомлення прийшли й сьогодні, і 1 квітня, у день публікації рейтингу від Мінбуду.

Варто зазначити, що 1 квітня російський Бєлгород опинився під ракетним обстрілом. У місті горіли приватні будинки та автомобілі.

Також вранці 31 березня у Бєлгороді пролунали вибухи. В регіоні було оголошено ракетну небезпеку. Тоді Міноборони країни-агресорки заявило, що близько 07:00 черговими засобами ППО знищено 10 реактивних снарядів "Вампір" у повітрі над Бєлгородською областю. Про руйнування чи постраждалих міноборони РФ традиційно інформації не розкрило.

Нагадаємо, у ніч на 26 березня російський Бєлгород та область опинилися під масованим обстрілом. Внаслідок атак з повітря зафіксовано руйнування інфраструктури, а також постраждали місцеві жителі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.04.2024 17:44