Фото ілюстративне з відкритих джерел

Бельгія розпочала розслідування щодо можливого втручання Росії у виборчу кампанію в ЄС

Розвідувальні служби Бельгії надали інформацію стосовно можливого втручання Росії у майбутні вибори до Європейського парламенту. Прокуратура країни розпочала розслідування з цього приводу.

Про це повідомила агенція Reuters. За словами прем'єр-міністра Бельгії Александра Де Кроо, слідчі встановили, що російські групи впливу втручаються в європейські вибори з метою просування проросійських кандидатів і, таким чином, послаблюють європейську підтримку України.

"Мета полягає в тому, щоби допомогти обрати більше проросійських кандидатів до Європарламенту та посилити певний проросійський наратив у цій інституції", — сказав він.

Де Кроо наголосив, що ослаблення європейської підтримки України допомагає Росії на полі бою в її загарбницькій війні. Він зазначив, що розслідування в Бельгії розпочали після того, як чеська влада виявила проросійських агентів у Брюсселі, які намагалися впливати на європейських депутатів та навіть платити їм за просування проросійського порядку денного.

За його словами, виявилося, що готівкові платежі не здійснювалися в Бельгії, хоча втручання в цій країні все ж відбувалося. Де Кроо заявив, що попросив про термінове засідання Євроюсту для обговорення цього питання, та запропонував, щоб офіс ЄС з боротьби з шахрайством OLAF розслідував цю справу.

"Ми несемо відповідальність, і наш обов'язок полягає в тому, щоби захистити право кожного громадянина на вільне та безпечне голосування", — резюмував він.

Нагадаємо, що на початку березня кремлівський диктатор Володимир Путін шокував світ новим "історичним перлом". Він заявив, що незалежна держава Бельгія з'явилася значною мірою завдяки Росії. Про це повідомили російські пропагандистські ресурси з посиланням на виступ Володимира Путіна на зустрічі з учасниками Всесвітнього фестивалю молоді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.04.2024 16:58