Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Білий дім відреагував на відставку Залужного

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі відреагував на рішення президента Володимира Зеленського про звільнення з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Під час брифінгу Кірбі зазначив, що Сполучені Штати Америки продовжать працювати з Україною попри зміну військового керівництва.

Представник Білого дому наголосив, що Зеленський — головнокомандувач своїх Збройних сил, і "він може вирішувати, хто буде у військовому керівництві".

"У цьому й полягає цивільний контроль. Ми про це знаємо. І ми будемо працювати з будь-ким, хто очолюватиме українське військо. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими колегами", — зазначив Кірбі.

До того ж американський посадовець відзначив, що у нього немає інформації про те, що дане кадрове питання попередньо обговорювалось між Києвом і Вашингтоном "на високому рівні".

"Але якщо питання полягає в тому, чи мали ми право схвалити, чи засудити подібне рішення, то це неправда. Це рішення президента Зеленського", — додав координатор Ради національної безпеки Білого дому.

Нагадаємо, 8 лютого президент підписав укази про звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України і призначення генерал-полковника Олександра Сирського на його місце.

Перед цим Володимир Зеленський зустріч із головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. Він запропонував йому і надалі залишатися у команді та спільно працювати на перемогу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 22:41