Фото: сайт Ради національної безпеки й оборони

Блокування Угорщиною переговорів про членство України в ЄС "не буде кінцем світу", — Данілов

Україна буде розчарована, якщо початок переговорів про вступ до ЄС відкладуть на невизначений термін через позицію Угорщини. Втім, це не буде кінцем світу.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю la Repubblica, яке було опубліковане за день початку саміту лідерів країн Європейського союзу у Брюсселі.

На запитання журналіста щодо реакції України на блокування Угорщиною початку переговорів про членство в Євросоюзі, Данілов сказав, що це не буде кінцем світу.

"Ми були б розчаровані. Але це не буде кінцем світу. Мені цікаво інше. Що таке Європейський союз? Якщо це спільнота цінностей, ми, безумовно, відповідаємо всім критеріям свободи. Ми є демократичною країною. Спільнота, яка підтримує свободу слова та прав людини"  заявив Данілов і додав, що "перемога у війні це не лише про захист українців".

На думку секретаря РНБО, поразка України може призвести до того, що наступними жертвами російської агресії будуть країни Балтії та Польща.

Разом з тим, за словами Данілова, великі перемоги України все ще попереду, попри те, що ситуація на фронті зараз "дуже складна", а старі підручники з війни, в тому числі НАТО — "треба відправити назад в архіви". Щодо того, коли з’явиться новий поштовх до звільнення тимчасово окупованих територій, секретар РНБО не прокоментував.

Нагадаємо, днями Олексій Данілов заспокоював українців з приводу затримки фінансової та військової допомоги Україні від Сполучених Штатів Америки. За словами посадовця, якщо рішення про надання допомоги буде прийняте трохи пізніше, то "не варто робити з цього трагедію". Данілов також відкидає можливість програшу війни Україною у разі припинення допомоги від США, адже "правда на нашому боці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 14.12.2023 16:03