Джеймс Хіппі. Фото: twitter/SMonaghanCSIS

Британія не планує завдавати нових ударів по Ємену: заява Міноборони країни

Міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заявив, що подальші удари по Ємену не плануються, і наголосив на тому, що проведення військової операції було необхідним.

Про це він сказав в ефірі BBC Breakfast.

Хіппі повідомив, що британські літаки у ніч на 12 січня завдали ударів по двох об'єктах хуситів у Ємені, водночас американські літаки завдали ударів ще по 12.

За його словами, військова операція була "обмеженою, пропорційною та необхідною" для захисту військових кораблів і морських суден у Червоному морі. Хіппі зазначив, що подальших ударів наразі не планується.

"Як завжди, збройні сили нашої країни та державні службовці, які працюють разом з ними, досягли успіху в плануванні цієї місії. У цьому було багато ризику, і ми всі повинні дуже пишатися тим, що вони зробили минулої ночі", сказав Хіппі.

Нагадаємо, у ніч на 12 січня США та Велика Британія розпочали військову операцію проти хуситів у Ємені. Було завдано авіаударів по об'єктах, пов'язаних з цим терористичним угрупуванням. Інформацію про це підтвердили президент США Джо Байден та прем'єр Британії Ріші Сунак. Зокрема, Джо Байден зазначив, що за його вказівкою Збройні сили Штатів за участі Британії, а також за підтримки Канади, Нідерландів, Австралії та Бахрейну було здійснено успішні масовані атаки по об'єктах хуситів у Ємені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.01.2024 15:28