Російська крилата ракета Х-101. Джерело: ArmyInform

Британська розвідка пояснила, як росіяни модифікували крилаті ракети

Росіяни модифікували крилаті ракети Х-101. Можливо, у ракет знижено радіус дії, але збільшено потужність бойової частини.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії, посилаючись на дані розвідки. 

Зазначається, що командування авіації дальньої дії військово-космічних сил Росії підвищило летальність своєї головної крилатої ракети повітряного базування Х-101. Ймовірно, що ракета відтепер оснащена іншою боєголовкою. 

"Російське командування авіації дальньої дії протягом війни проти України намагалося змінити свої системи та тактику дій.Оскільки протиповітряна оборона України перехоплює велику кількість ракет, росіяни хотіли підвищити ефективність і використовувати старіші ракети, бо запаси нових вичерпалися. Ця остання модифікація, ймовірно, зменшила радіус дії Х-101 наполовину", — йдеться у повідомленні.

британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

У британській розвідці додають, що в росіян немає потреби в повній дальності цих ракет для атак по Україні, але потрібно підвищити потужність цієї зброї, що й було зроблено встановленням іншої бойової частини. У такий спосіб підвищується осколкова дія на ціль.

"Цілком ймовірно, що це зробить систему більш ефективною для ураження незахищених цілей", — додають британці.

Нагадаємо, 6 травня міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що Україна вже отримала ракети до систем протиповітряної оборони Patriot. Їх відправив Мадрид, а також інші західні союзники для підтримки балансу на полі бою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2024 13:54