Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка виявила, де тепер Росія обслуговує кораблі, які втекли зі Севастополя

З моменту усунення колишнього командувача Чорноморським флотом Росії в березні 2024 року він виявляв найменшу активність від початку війни. До того ж окупанти вивели більшу частину кораблів і підводних човнів зі Севастополя далі на схід до Новоросійська.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що 1 квітня ракетний фрегат "Адмірал Григорович" провів роботи з поводження з озброєнням на об'єкті в порту Новоросійськ.

Кораблі зі Севастополя обслуговуються в Новоросійську

Кораблі зі Севастополя обслуговуються в Новоросійську. Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

За інформацією британців, сучасні російські військові кораблі, такі як фрегат "Адмірал Григорович", мають системи вертикального пуску для стрільби крилатими ракетами по морських і наземних цілях. Такі ракети історично перезаряджалися в Севастополі.

"Оскільки Чорноморський флот майже напевно залишиться поряд із Новоросійськом, як найкращий спосіб уникнути українського нападу з моря, його інфраструктуру технічного обслуговування, логістику та поводження з озброєнням у Новоросійську, найімовірніше, покращили, щоби підтримувати нові умови базування на невизначений термін", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, наприкінці березня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 14:55