Фото: konotop.in.ua

Бронювання військовозобов'язаних: Кабмін затвердив нові правила

У п'ятницю, 27 січня, Кабінет міністрів України затвердив новий Порядок бронювання військовозобов'язаних. Також були затверджені критерії визначення підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки.

Про це повідомляє представник Кабінету міністрів України у Верховній раді України Тарас Мельничук.

Відповідно до нової процедури, бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов'язаних працівників, які є критично важливими, щоб підприємство продовжувало працювати.

За наявними даними, визначення підприємства критично важливим для економіки проводиться за вичерпним переліком критеріїв, зокрема:

  • загальною сумою сплачених податків та інших зборів (перевищує 1,5 млн євро);
  • сумою надходжень в іноземній валюті (еквівалент 32 млн євро);
  • стратегічним значенням для економіки та безпеки країни;
  • важливим значенням для задоволення потреб територіальної громади, відсутністю заборгованості зі сплати ЄСВ, розміром зарплати — не менше середньої зарплати по регіону;
  • резидентством Дія Сіті.

Також Кабінет міністрів встановив, що відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, які були надані військовозобовʼязаним рішеннями Мінекономіки, є чинними протягом строку, на який вони надані.

Нагадаємо, російські загарбники планують новий наступ на Україну в лютому 2023 року. Існує велика ймовірність старту нового великого наступу вже наступного тижня.

Суспільство, 28.01.2023 20:43