Кирило Буданов. Джерело: Головне управління розвідки

Буданов прогнозує важку ситуацію в Україні найближчим часом: тривожна заява очільника ГУР

Глава Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що на Україну найближчим часом чекає важка ситуація на фронті. Проблеми розпочнуться з середини травня.

Про це Буданов заявив в інтерв'ю BBC.

Буданов вкотре наголосив, що його прогнози базуються на фактах, цифрах і документах. І станом на сьогодні ці цифри говорять про важку ситуацію на фронті найближчими місяцями.

"Нас чекає досить важка, за нашою оцінкою, ситуація найближчим часом. Але вона не катастрофічна, це теж треба розуміти. Армагеддон не відбудеться, як багато хто зараз починає казати. Але проблеми з середини травня будуть", — сказав він.

Керівник української розвідки підкреслив, що проблеми торкнуться не лише фронту, але й внутрішньополітичної ситуації.

"Я і про фронт в тому числі. Це комплексний підхід, тому що росіяни будуть використовувати комплексний підхід. Вони проводять комплексну операцію. Не будемо ми про це з вами довго розмовляти, але це важкий період буде. Середина травня, початок червня", — додав Буданов.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, недостатня кількість артилерії та засобів протиповітряної оборони в Збройних сил України може дозволити загарбникам швидше просуватися під час операції із захоплення Часового Яру.

Раніше Назар Волошин повідомляв, що війська країни-агресорки намагаються прорватися різними обхідними маршрутами на околиці міста Часів Яр. Наразі намагання ворога не мають успіху.

За даними Politico, захоплення Росією контрольованого Україною міста Часів Яр, який наразі є метою тривалого військового наступу, поставить під загрозу безпеку міст, що утримуються Києвом на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 09:55