Фото: ДСНС

Залишилася одна пічка, будинок зруйновано повністю: жителі Бортничів розповіли про ранковий ракетний удар (відео)

У ніч на 11 грудня Росія вдарила по Київській області вісьмома балістичними ракетами. Вибухи пролунали й в Києві, зокрема у Дарницькому районі міста — там зафіксовано падіння уламків та руйнування вщент двоповерхового будинку.

Місцеві жителі розповіли про наслідки нічної атаки й показали, у що перетворили їхні оселі рашистські ракети.

На щастя, власник двоповерхового будинку у мікрорайоні Бортничі, Віктор Олександрович, цієї ночі був не вдома. Будинок, від якого наразі залишилась купа цегли та вціліла металева пічка, тільки-но добудований. За словами господаря, саме на випадок відключення світла й був облаштований цей будинок. Навкруги ще десятки понівечених приватних будинків. 

На думку місцевих жителів Дарницького району, якби збита ракета не здетонувала у підвалі, то вибуховою хвилею та уламками були б знищені всі їхні будинки навколо.

Нагадаємо, у ніч на 11 грудня українська столиця зазнала російського ракетного обстрілу. Вибухи у Києві пролунали близько 04:12, після чого одразу увімкнулися сирени, які сповістили про небезпеку. За словами речника Повітряних сил Збройних сил Юрія Ігната, балістичні ракети летять дуже швидко й у Сил протиповітряної оборони є лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу та ліквідувати ворожі цілі. Тому, за його словами, тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 15:16