Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Була заміжня за трьома терористам ІДІЛ: у Німеччині арештували українку

У Німеччині суд заарештував громадянку України. Її звинувачують у причетності до терористичної організації "Ісламська держава". 

Про це повідомила Генеральна прокуратура ФРН.

За даними німецьких правоохоронців, Хатідче Ц. вирушила до Сирії в 2014 році зі своїм тодішнім чоловіком і чотирма неповнолітніми дітьми. Там вона приєдналася до ІДІЛ разом з чоловіком. Для бойовика вела домашнє господарство відповідно до понять ІДІЛ про роль жінки. Після смерті чоловіка жінка ще двічі виходила заміж за бойовиків ІДІЛ, своїх дітей вона виховувала у традиціях ісламських терористів. На початку 2019 року українка потрапила в полон до курдів, де і залишалася аж до 2021 року.

Правоохоронці зазначають, що громадянку України заарештувала влада федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія. Її підозрюють у членстві в іноземній терористичній організації і порушеннях обов'язків з догляду та виховання дитини. За яких обставин громадянка України опинилася в Німеччині, не уточнюється.

Нагадаємо, у Норвегії жорстоко вбили 30-річну біженку з України. Це сталося у вівторок, 4 липня, в одному з готелів міста Берген. У скоєному підозрюють її 30-річного партнера з Азербайджану, з яким загибла має спільну дитину. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.07.2023 00:10