Фото: Офіс президента

"Це нонсенс": Подоляк прокоментував ймовірність переговорів з Кремлем

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна не має наміру вести переговори з державою-агресоркою Росією. 

В інтерв'ю виданню Bild посадовець наголосив, що російський диктатор не налаштований на мир, а все ще хоче продовжувати війну.

"Війна триватиме, за уявленнями Путіна, доки він не завоює всю територію України, доки не досягне панування в Європі, доки не завоює інші пострадянські території. Людина не піде на велику війну, зруйнувавши свою репутацію та стосунки, якщо хоче задовольнятися малим. Це нонсенс", — заявив він.

Відтак, Подоляк закликав партнерів продовжувати постачати Україні зброю та посилювати оборонну здатність нашої армії. Адже, за словами радника керівника ОП, наразі проблема полягає у збройній нерівномірності, а тому постачання мають бути збалансованими.

Посадовець додав, що на сьогодні лінія фронту становить 1300 кілометрів, а бойові дії ведуться на 600-800 кілометрах. Він також наголосив, що Росія за рік війни не зробила істотного прогресу на полі бою.

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк заявляв, що на поточному етапі війни стратегія Росії є абсолютно зрозумілою й прозорою. Зокрема, ворог планує "пересидіти" проукраїнську коаліцію, провокувати напруженість в різних точках світу та проводити "м'ясні штурми" на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 12:36