Фото: Генштаб ЗСУ

"Це рекорд": Залужний заявив, що Patriot збив сьогодні всі ворожі "Кинджали"

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що у вівторок, 2 січня, під час масованої атаки 10 із 10 ворожих ракет "Кинджал" були збиті зенітно-ракетним комплексом Patriot.

У соцмережі Х головком написав, що це рекордне число "Кинджалів", які були знищені протиповітряною обороною України.

"Сьогодні Повітряні Сили Збройних Сил України збили 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot. Це рекорд. Якби ці ракети вразили цілі, то наслідки були б катастрофічними", — написав головнокомандувач.

Залужний також подякував партнерам за допомогу і зазначив, що немає підстав вважати, що ворог тут зупиниться, "тому нам потрібно більше систем і боєприпасів до них".

Нагадаємо, вночі та вранці 2 січня російські окупанти масовано атакували Україну дронами та ракетами. Усього ворог запустив по Україні 99 повітряних цілей, більшість із них, зокрема 72, вдалося збити Силам протиповітряної оборони.

Водночас керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк заявила, що війська країни-агресорки під час обстрілу 2 січня здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря, використовуючи складний маршрут.

За підрахунками Forbes масована ракетна атака по Україні 2 січня обійшлась країні-агресору у близько 620 мільйонів доларів.

Президент Володимир Зеленський відреагував на нову масовану атаку ворога та пообіцяв, що цьогоріч влада продовжить роботу "з усіма у світі, хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 17:22