Валерій Залужний. Джерело: Facebook-сторінка головнокомандувача ЗСУ

"Це війна, а не шоу": Залужний відреагував на розмови про новий контрнаступ України

Західні медіа спрогнозували новий контрнаступ Збройних сил України на 2024 рік. Одне українське військове командування не може коментувати військові плани.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у відповідь на запитання журналістів. Варто зазначити, що німецьке видання Welt написало, що Залужний нібито планує новий контрнаступ 2024 року та вже збирає ресурси для цього.

"Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому — людські життя. Про це не можна казати в жодному разі", — відповів головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, Залужного попросили прокоментувати публікацію Bild із посиланням на джерела в німецькій розвідці про те, що Росія нібито має середньостроковий план захоплення українських територій.

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, які мають цю інформацію", — зазначив він.

Раніше видання Welt звернуло увагу на те, що досі багато броньованої техніки, яку Україні обіцяли союзники, не використано, а частина взагалі ще не доїхала. Наприклад, Німеччина та партнери обіцяли 200 танків Leopard 1, з них отримано лише 30 одиниць. Водночас запит у США на гелікоптери Black Hawk та Apache, винищувачі F-16 та F-18, танки Abrams, ракетні комплекси великої дальності, БпЛА та боєприпаси свідчить про великі плани України

Журналісти також написали, що Залужний погодився на літній контрнаступ нібито з політичних міркувань. Бо не бачив реальних шансів на успіх без авіаційної підтримки. Внаслідок цього українські війська йшли на штурми малими піхотними групами, а не з використанням бронетехніки. Аналітики Welt зазначили, що це розумний крок, який дозволив зберегти особовий склад і виграти час на отримання систем озброєння від Заходу.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб Збройних сил України опублікував заяву про виявлення "прослушки" в кабінеті головнокомандувача ЗСУ. А Валерій Залужний вперше прокоментував цю новину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 14:13