Фото: соцмережа X Сікорського

Чи готується Польща до нападу Росії: заява МЗС

У Польщі не виключають можливого нападу Російської Федерації на їхню країну. За всю історію Москва неодноразово йшла на такі кроки проти Варшави.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише BILD. Посадовець також допускає можливість нападу Росії на країни НАТО.

"Німецьких політиків, схоже, влаштовує, що Росія буде готова [до цього] лише через чотири-п'ять років, а на той час буде готова й Німеччина. Але річ у тому, що перш ніж Росія прийде до Німеччини, вона повинна дістатись деяких інших країн", — заявив Сікорський.

Очільник польського МЗС також нагадав, що РФ неодноразово здійснювала акти агресії проти Польщі, тому Варшава готова до такого сценарію.

"Росія багато разів нападала на Польщу за 500 років нашої історії. Тому ми анітрохи не здивуємось. Росія програє, тому що ми, Захід, набагато сильніші за Росію. Сьогодні Україна бореться не сама. На відміну від минулих років, ми не боротимемося поодинці", — резюмував Радослав Сікорський.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Водночас, за даними німецьких спецслужб, з 2026 року Російська Федерація може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного альянсу. Аналіз військової загрози вони підготували для уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2024 16:05