Фото: "Вікіпедія"

Чи використовує зараз Росія Кримський міст для постачання зброї: відповідь СБУ

Голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що на сьогодні країна-агресорка не використовує незаконно збудований Керченський міст для постачання зброї.

В інтерв'ю телеканалу ICTV посадовець розповів, що використання Кримського мосту для забезпечення зброєю свого війська Росія припинила після влучних ударів Збройних сил України.

"Свого часу ми мали завдання від президента України щодо перерізання військової логістики ворога на тому напрямку. Власне і було проведено дві успішні операції. Зараз ви маєте розуміти, що вони його (Кримський міст, — ред.) не використовують для постачання зброї, засобів ураження тощо. До успішних наших уражень за добу там проходили від 42 до 46 потягів, які возили зброю і боєприпаси. Сьогодні там за добу йде чотири-п’ять. Чотири — це пасажиропотік, один з них — це товари загального вжитку. Тобто ворог взагалі не використовує сьогодні міст для постачання зброї та засобів ураження", — наголосив Василь Малюк.

Водночас очільник СБУ зауважив, що російські окупанти працюють над відновленням Керченського мосту.

"Наразі там пошкоджені опори і так звані беки, на яких вони стоять. Коли їх відновлять, можливо, вони знову почнуть тягнути тудою свій боєкомплект. Тоді ми в черговий раз скажемо їм "привіт". Усьому свій час", — зазначив Малюк.

До того ж посадовець запевнив, що на сьогодні українська армія має потенціал для того, аби знищити незаконно збудований росіянами Керченський міст. 

"Усьому свій час, не прискорюймо події. Потенціал для його повного знищення у нас, звичайно ж, є", — зауважив Малюк.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що незаконно збудований Кримський міст є законною ціллю для ЗСУ. Проте його досі не знищено, оскільки в України для цього немає відповідної зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 22:39