Ілля Євлаш / detector.media

Чи є в України ракети для збиття ворожих "Кинджалів": заява Повітряних сил

В українських військових є запаси ракети для батарей Patriot та IRIS-T, які передали країни Заходу. Про це свідчать відбиття ворожих атак під час недавніх операцій Російської Федерації.

Таку заяву зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш, пише NV.

"Звичайно, це не нуль. Ви бачили під час останньої комбінованої атаки — ми збили велику кількість (ворожих ракет, — ред.)", — сказав Євлаш.

За його словами, збивати "Кинджали" українські військові можуть лише за допомогою Patriot. Водночас ефективне знищення ворожих ракет можливе у радіусі 40 кілометрів. Євлаш наголосив, що ракети для протиповітряної оборони є дефіцитними й партнери проінформовані про це.

"Якщо навіть не поставляється сама установка, ракети також є дуже цінним елементом, який може використовуватися для стримування повітряного нападу. Однак на війні ніколи не буває достатньо ракет, тим більше під час таких масованих ударів противника, який переважає кількісно. Ми не виробляємо самі ці ракети та не можемо закрити потреби повною мірою", — додав спікер Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.05.2024 20:31