Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента

Чи загрожує Києву повторний наступ РФ: заява Буданова

Глава української розвідки Кирило Буданов вважає безпідставними висловлювання про те, що Російська Федерація планує повторний наступ на Київ. Наразі українській столиці нічого не загрожує.

Про це повідомляє BBC. Буданов наголосив, що від його попереднього інтерв'ю нічого не змінилось щодо ситуації навколо Києва.

"Не змінилася, абсолютно. Станом на зараз — абсолютно немає (загрози наступу на Київ, — ред.)", — сказав очільник української розвідки.

Буданов також прокоментував ворожий наступ на Київ на початку повномасштабної війни, коли директор ЦРУ Вільям Бернс приїжджав у столицю і передавав інформацію про плани росіян, в тому числі щодо висадки в Гостомелі російського десанту.

"Я дуже поважаю пана Бернса. Особисто його знаю. В принципі, пишаюсь цим знайомством моїм. І я думаю, що це не було б коректно публічно коментувати його вислови. Так само, я думаю, що він не погодився б зробити те саме, якби ви його запитали про мене. Він свою позицію висловив. Ви можете її сприймати чи не сприймати. Це ваша особиста справа", — сказав Буданов.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Своєю чергою екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що російська армія перейшла від спроб широкомасштабного наступу в шести операційних районах до наступальних операцій на трьох напрямках. Там вони зосередили ударні сили та нові резерви.

Також головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня. Україна посилює свої бригади в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 11:07