Фото: росЗМІ

Чи залишаються "вагнерівці" на території Білорусі: "Гаюн" зробив заяву

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" та їхня техніка продовжують дислокуватися в Могильовській області Білорусі.

Про це повідомляє моніторинговий канал "Беларускі Гаюн".

Відомо, що зараз на території табору в селі Цель перебуває близько 1400 одиниць техніки "вагнерівців", серед яких:

  • приблизно 800 легкових автомобілів (пікапи УАЗ, батони, газелі, лади та ін.);
  • приблизно 100 вантажних автомобілів (КамАЗ і Урал);
  • приблизно вісім бронемашин "Щука" ("Чекан");
  • приблизно 11 вантажівок;
  • приблизно 20 тракторів;
  • приблизно 10 автобусів ПАЗ;
  • понад 80 одиниць будівельної техніки (вантажівки КамАЗ, екскаватори, бульдозери, автокрани та ін.).

За даними моніторингового каналу, певна кількість техніки ПВК "Вагнера" перебуває на складах колишнього парку бойових машин військового містечка в селі Цель. Станом на кінець вересня на території табору залишалося 99 наметів — 35% від початкової кількості. "Вагнерівці", ймовірно, були переселені в колишні казарми в таборі.

"На цей момент можна констатувати, що найманці ПВК "Вагнера" продовжують залишатися в таборі в селі Цель", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни попередили, що приватна військова компанія "Вагнера" може перейти в підпорядкування Росгвардії або Міноборони Росії та знову становити серйозну загрозу для українських військових.

Додамо, 29 вересня російський диктатор Володимир Путін публічно підтримав колишнього командира ПВК і нинішнього співробітника Міністерства оборони Андрія Трошева і заявив, що вони обговорювали формування нових добровольчих загонів для війни в Україні. Деякі представники ПВК "Вагнера" негативно сприйняли цю заяву та сказали, що місце Пригожина має зайняти його 25-річний син Павло. Один з каналів повідомляв, що той нібито веде переговори з Росгвардією про перехід найманців під їх командування.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 19:25