Фото ілюстративне зі соцмереж

Чим рашисти обстріляли Україну напередодні Великодня: пояснення Повітряних сил

У суботу, 4 травня, російські окупанти обстріляли Одеський район, Харків, Дніпро та два міста на Донеччині. При цьому ворог застосував різні типи озброєнь.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на прес-службу Повітряних сил Збройних сил України.

За інформацією Повітряних сил, увечері суботи ворог запустив крилату ракету "Іскандер" по Одеській області. За даними місцевої влади, там пошкоджено цивільну інфраструктуру та поранено трьох людей. Рашисти також обстріляли з комплексу С-300 Харків.

Крім того, на підльоті до Дніпра українська протиповітряна оборона збила керовану авіаційну ракету Х-59 / Х-69 противника.

Також російські загарбники намагалися 4 травня атакувати Київ і область. У Повітряних силах зазначили, що інформація про те, що саме застосували росіяни, наразі перевіряється.

Також окупанти обстріляли сьогодні два населені пункти на півночі Донецької області. За інформацією начальника Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, по Дружківці росіяни ударили ракетою — вбили 46-річного чоловіка. Зруйновано будинок і автомобіль, пошкоджено 11 будинків і лінії електропередач. Під вогонь "Градів" також потрапив Часів Яр — дві людини поранено, пошкоджено три багатоповерхівки та складське приміщення.

Нагадаємо, що в Харкові відбувся вибух і сильна пожежа на виробничому підприємстві в індустріальному районі. Інформацію про постраждалих уточнюють відповідні служби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 23:24