Фото: Рем Дюфло. Джерело – RFI

Чому Росія ненавидить Україну: роз'яснення представника Євросоюзу

Російська Федерація ненавидить Україну через демократичну ДНК сусідньої держави, а також через підписання Києвом угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Таку заяву зробив Тимчасово повірений у справах, радник-посланник і заступник глави представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло під час 16-го щорічного Київського безпекового форуму.

Він наголосив, що для України сьогодні важливо побудувати сталу демократію і стабільні інституції, а плюралізм думок є важливими складовими цього процесу.

"Демократія — це стабільні інститути, верховенство права, повага та захист меншин. Я думаю, що в цьому реченні кожне слово має значення. Україна продемонструвала свою демократичну ДНК, і підписання угоди про асоціацію з ЄС було частиною цього прояву. Саме тому Росія ненавидить Україну. Не тільки через Майдан, а й через угоду про асоціацію", — сказав Дюфло.

За словами представника ЄС, на сьогодні немає жодного способу, аби оцінка процесу приєднання України до Євросоюзу могла бути змінена через певні обставини.

"Звичайно, ми можемо детально розповісти про те, як гарантувати правильне функціонування цих інституцій в дуже виняткових і неправильних обставинах. Але головне зараз зберігати полярність, плюралізм думок. Це діалог, внутрішньополітична дискусія", — резюмував радник-посланник ЄС.

Нагадаємо, посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова заявила, що реалістичним часовим терміном для вступу України до Європейського Союзу може стати кінець 2030 року. А період до цього буде дуже цікавим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 20:58