Фото: mil.in.ua

Чому Росія скасувала "танковий біатлон": роз'яснення британської розвідки

У Російській Федерації можуть агресивно сприйняти потенційні невдачі своєї країни у традиційних Армійських міжнародних іграх. Адже багато досвідчених танкістів загинули в Україні.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії від 28 квітня. 

Ймовірно, Росія могла відмовитися проводити у 2023 році "танковий біатлон" через серйозні втрати у війні з Україною.

У розвідці нагадали, що минулого тижня у пропагандистських ЗМІ з’явилась інформація про те, що у 2023 році Росія вирішила не проводити Армійські міжнародні ігри, яким намагалася створити імідж "військових Олімпійських ігор" і які особливо відомі через так званий "танковий біатлон".

"Скоріш за все, Росія скасувала ігри в основному через побоювання, що подію сприймуть як легковажну і недоречну у воєнний час", – зазначають аналітики.

Вони також наголосили на тогорічній критиці від колишнього ватажка донецьких бойовиків Ігоря Гіркіна-"Стрєлкова" на адресу російського Міністерства оборони.  

"Існує також реалістична ймовірність, що внаслідок втрат в Україні російське Міністерство оборони стурбоване тим, що нестача танків, танкових екіпажів та іншого досвідченого персоналу поставить під загрозу звичні для Росії здобутки на іграх", — додали у британській розвідці.

Британська розвідка 28 квітня

Нагадаємо, Україна почне отримувати бойові танки Leopard 1 в середині 2023 року. Вже цього тижня підготовку розпочали понад сотні українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.04.2023 10:47