Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Чому росіяни знизили активність на Куп'янсько-Лиманському напрямку: пояснення військових

Війська країни-агресорки останнім часом знизили наступальну активність на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Такі дії ворога можуть бути пов'язані із перекиданням підрозділів на інші напрямки.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.

"Є ймовірність того, що ворог дещо призупинив там активні бойові дії, і ймовірно, що перекидає свої підрозділи на інші напрямки для доукомплектування та їхньої переорганізації", — повідомив посадовець.

Водночас Волошин зазначив, що хоч противник наступальних дій на цьому відтинку фронту і не проводить, але він завдає ударів по населених пунктах, що там розташовані. Зокрема, що атаки рашистів страждає Харківська область.

За його словами, російські загарбники активно б'ють по Синьківці, Петропавлівці, Новоселівці в районі Куп'янська.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська на сході України останнім часом не використовували великих підрозділів для проведення штурмів. Вони зазвичай атакують групами, розділеними на два загони, посилені бронетехнікою для проведення наземних наступальних дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 21:44