Фото: "Одеса-Медіа"

ДБР передало до суду справу одеського військкома Борисова: як він збагатився і що йому загрожує

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування справи щодо незаконного збагачення колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Йдеться про Євгена Борисова, який на сьогодні перебуває під вартою.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, слідство встановило факти придбання членами сім’ї фігуранта коштовних автомобілів на території України з подальшим їх вивезенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном на загальну суму понад 190 мільйонів гривень.

Затриманий військком Одеси

Фото: ДБР

За даними ДБР, різниця між вартістю набутих активів і законними доходами підозрюваного та членів його сімʼї складає понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами. Слідством були вивчені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції, яке також виявило ознаки незаконного збагачення фігуранта на понад 188 мільйонів гривень.

Затриманий військком Одеси

Фото: ДБР

Згодом правоохоронці встановили, що теща екс-військкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser. Дружина підозрюваного також придбала закордонну нерухомість, а саме офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів і доходів.

Борисов підозрюється за ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення). За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років. 

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Національною поліцією України повідомили про підозру колишній очільниці Дніпропетровської регіональної держлабораторії Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.04.2024 16:35