Фото: ДБР

Вимагав $100 тисяч у людей, яких перевіряли на колабораціонізм: під суд піде правоохоронець

Працівники Державного бюро розслідувань передали до суду обвинувальний акт стосовно посадовця районного управління правоохоронного органу Харківської області та його спільника — колишнього колегу, яких підозрюють у незаконному збагаченні та вимаганні хабаря.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, слідство встановило, що підозрювані, дізнавшись, що один з їх давніх знайомих перевіряється правоохоронцями на причетність до колабораційної діяльності, вирішили запропонувати йому допомогу у закритті кримінального провадження, щоб уникнути покарання. За свої послуги вони зажадали 100 тисяч доларів. За цю суму обіцяли допомогти не лише йому, а й ще двом підозрюваним у тій кримінальній справі.

Затримання підозрюваних у хабарництві

Фото: ДБР

За даними слідства, аби схилити чоловіків до надання хабаря, вони вдалися до шантажу. Підозрювані видрукували витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань та розповіли, що у межах вказаного кримінального провадження вже відбуваються процесуальні дії, здійснюється збір доказів і скоро їм повідомлять про підозри.

Затримання підозрюваних у хабарництві

Фото: ДБР

"Після переговорів правоохоронці погодились зменшити суму до 70 тисяч доларів, але зауважували, що більшу частину мають передати своїм колегам, які ведуть розслідування. Насправді, за інформацією слідства, вони взагалі не планували виконувати якісь дії, а просто таким чином хотіли нажитися на чоловіках, оскільки знали, що провадження має бути закрите через відсутність складу злочину", — пише прес-служба ДБР. 

Затримання підозрюваних у хабарництві

Фото: ДБР

Фігурантів підозрюють у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням довірою, за попередньою змовою групою осіб вчинене в особливо великих розмірах. (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України). 

Нагадаємо, у лютому працівники ДБР викрили безробітного киянина, який в корисливих цілях використовував підроблене службове посвідчення працівника Бюро. Під час обшуків у нього вдома правоохоронці знайшли форму з символікою ДБР, автоматичну зброю та радіостанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.04.2024 02:24