Фото: росЗМІ

Держдума ухвалила закон щодо призупинки участі РФ у договорі про ядерну зброю

Державна дума Росії 22 лютого ухвалила закон про зупинення участі країни-агресорки в Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО-III). Документ, який вніс на розгляд російський диктатор Володимир Путін, підтримали одноголосно – 401 із 401 учасника голосування.

Про це повідомляють росЗМІ.

Законом передбачено, що РФ призупиняє участь в ДСНО-III, а рішення щодо поновлення участі ухвалюватиме Путін.

Що передбачає договір ДСНО-III

СНО-ІІІ, також відомий як New START — останній договір про контроль над озброєннями між США та Росією. Документ був підписаний терміном на 10 років у Празі навесні 2010 року. Сполучені Штати 3 лютого 2021 року продовжили дію New Start.

Переговори між Москвою та Вашингтоном щодо нового договору СНО були заплановані на листопад минулого року, але були скасовані в останній момент.

СНО-ІІІ передбачає, що кожна зі сторін скорочує свої запаси ядерних боєзарядів до 1550 одиниць, і до 700 одиниць для розгорнутих носіїв — міжконтинентальних балістичних ракет, балістичних ракет підводних човнів і важких бомбардувальників.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін 21 лютого повідомив, що призупиняє свою участь у Договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2023 11:54