Фото: Вікіпедія

Для ЗСУ замовлять українські танки "Оплот": що про них відомо

Міністерство оборони замовить українські танки "Оплот" для Збройних сил України. Ці бойові машини вже протестували в Харківській області. 

Про це повідомляє прес-служба відомства із посиланням на заяву міністра оборони України Олексія Резнікова.

Він переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ "Оплот". Резніков вважає, що на фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність — це збереження життя захисників і захисниць України.

"Щоб вони могли захищати нас, щоб вони не втрачали своє здоров’я, їм потрібна броньована техніка. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у "Укроборонпрому" для українського війська "Оплоти", — сказав міністр.

Що відомо про танк "Оплот"

Це середній танк українського виробництва. Бойову машину виготовляють на Заводі ім. В.О. Малишева. БМ "Оплот" є докорінною модернізацією танка Т-84У "Оплот" та найновішим представником серії танків Т-84. Він призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) і низьколітальних на малих швидкостях повітряних цілей в умовах вогневої протидії супротивника.

Виконання широкого кола бойових завдань можливе за різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умов у діапазоні температури навколишнього середовища від -40°С до +55°С, за відносної вологості повітря до 98% при температурі +25°С, висоті до 3000 м над рівнем моря і запиленості повітря, що трапляється під час експлуатації.

Танк має комбіновану систему захисту, що включає пасивну броню, протитандемний вбудований динамічний захист і низку інших систем, що підвищують живучість танка на полі бою. Озброєний 125-мм гладкоствольною гарматою.


Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, Україна отримає 31 танк Abrams на початку осені. Кілька танків Abrams вже перемістили на тренувальний полігон, щоб українці почали навчання.  

Водночас Сполучені Штати Америки модифікують танки Abrams для України та знімають чутливу техніку. Це роблять для того, щоби деякі високотехнологічні деталі не могли потрапити до рук росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 12:35