Алія Насирова. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

До Книги рекордів Гіннеса потрапила українка, яка має найдовше у світі волосся (фото)

Українка потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого волосся у світі. Його довжина — понад два метри.

Про це повідомив офіційний сайт Книги рекордів Гіннеса.

Вказується, що довжина волосся 35-річної українки Алії Насирової становить 257,33 см (8 футів 5,3 дюйма). Жінка живе у Словаччині, де працює моделлю, художницею та займається створенням графічних ілюстрацій. Також рекордсменка регулярно ділиться своїми відео та світлинами на YouTube та в Instagram.

Алія Насирова один раз лише злегка підстригала волосся, щоб воно було сильним та здоровим. Вона сподівається, що її волосся зможе "надихнути людей насолоджуватися людською красою та бути природними". При зрості 165 см волосся жінки довше за її зріст. 

Її мати та бабуся також мали дуже довге волосся. Саме вони її надихнули, а також казкові героїні, такі як Рапунцель, з якою її часто порівнюють.

Алія Насирова

Алія Насирова. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

Секрети красивого волосся від рекордсменки

Алія миє волосся раз на тиждень. На цю процедуру вона витрачає близько 30 хвилин. Для нанесення маски для волосся їй потрібно ще дві години.

Жінка сушить волосся природним шляхом. Це може зайняти до 24 годин.

"Я розчісую волосся лише тоді, коли воно сухе, і це займає близько години після миття і приблизно 30 хвилин в інші дні", — розповіла Алія Насирова.

Жінка не фарбує волосся. Також вона користується натуральними масками, які готує сама.

Рекордсменка регулярно підстригає посічені кінчики, їсть здорову їжу та не вживає алкоголь.

"Я приймаю вітаміни та роблю масаж шкіри голови, іноді відвідую море чи океан, щоб просочити волосся всіма природними мінералами", — заявила вона.

Алія Насирова. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

Нагадаємо, Джон Альфред Тіннісвуд з Великої Британії, якому зараз 111 років, офіційно став найстарішою людиною у світі. Це сталося після смерті 114-річного Хуана Вісенте Переса з Венесуели, про яку стало відомо 3 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 23.04.2024 21:17