Фото: ДПСУ

До України прибув Благодатний Вогонь (фото)

Вночі 5 травня до України доставили Благодатний Вогонь, який зійшов у Страсну суботу в Єрусалимі в Храмі Гробу Господнього. 

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що пізно вночі скаути доставили його в пункт пропуску "Старокозаче", що на українсько-молдовському кордоні.

Вже в Україні вогонь з Єрусалиму зустріли капелани та прикордонники Південного регіонального управління. 

"Бажаємо всім миру та здоров’я. З Великоднем!" — додали у ДПСУ.

Що таке Благодатний Вогонь

Це вогонь, який виносять з Гробу Господнього на особливому богослужінні, яке щороку проводять у передвеликодню суботу у храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі.

Після сходження патріарх виносить з Гробу Господнього 33 запалені свічки, які символізують вік Ісуса Христа в момент його смерті. Вогонь називають благодатним, оскільки, за повір'ям, він запалюється сам по собі, а також не обпалює в перші 30 хвилин.

Вогонь передається між усіма присутніми, а спеціальні делегації потім розносять його у всі куточки світу.

Згідно з біблійними переказами, благодатний вогонь вперше зійшов до апостола Петра. Той почув про воскресіння Ісуса Христа і вирушив у печеру, де б мало лежати тіло його вчителя. Там апостол Петро і побачив яскраве світло, яке сяяло по всій печері.

Нагадаємо, Великдень (Воскресіння Христове) — одне із найважливіших свят серед християн. Воно пов'язане не лише з Воскресінням Ісуса Христа, а й з перемогою добра над злом. Цьогоріч це величне свято припадає на 5 травня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.05.2024 09:35