Фото: Арміяinform

Доповідали Залужний, Москальов та Cирський: Зеленський провів засідання Ставки

У п'ятницю ввечері, 2 лютого, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки. На ній було розглянуто пʼять питань.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram.

За словами Зеленського, перше питання, яке розглянули на Ставці — українське виробництво дронів

"План на 2024 рік. Збільшено контракти. Спланували додатковий бюджет саме на дрони та забезпечимо його виконання. Доповіді — віце-премʼєр-міністр Федоров та міністр оборони Умєров. Загалом на цей рік понад 90% дронів на фронті — це вітчизняне виробництво. Дякую кожній українській компанії, яка працює заради такої нашої сили. Дякую кожному, хто тренує операторів дронів. Дякую кожному волонтеру, який допомагає", — написав президент.

Зеленський заявив, що друге питання Ставки — снаряди

"Виробництво та імпорт. Теж збільшуємо контракти. І пришвидшуємо виробників. Доповідь — міністр оборони. Дякую всім, хто працює 24/7 на виробництвах", — йдеться у заяві глави держави.

Третє питання Ставки, за словами Зеленського, — ситуація на фронті

"Всі ключові напрямки. Авдіївка — особливо складно. Доповідали головком Залужний та командувачі за напрямками — Москальов, Cирський. Дякую всім українським воїнам, які тримають позиції та знищують ворога. Працюємо з партнерами, щоб додати українським воїнам більше сили", — підкреслив президент.

Зеленський зауважив, що четверта тема засідання — фортифікації.

"Нарощування фортифікаційних споруд. Доповідь премʼєр-міністра Шмигаля щодо фінансування. Доповідь міністра оборони щодо термінів виконання завдань. Швидко реалізовуємо. Дякую всім, хто залучений", — йдеться у заяві глави держави.

П'яте питання на Ставці — енергетика, а саме відновлення після російських ударів, фізичний захист енергетики, наші системні кроки.

"Детальні доповіді. Уряд — Шмигаль, Кубраков. Енергокомпанії — Чернишов, Кудрицький. Проходимо цей опалювальний сезон стабільно", — запевнив Зеленський.

Лідер України також висловив подяку всім працівникам енергетичної галузі й кожному воїну, який захищає від російських ракет і дронів.

"Стійкість нашої держави й кожної її системи — це обовʼязкова передумова сили України", — додав президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна випереджати Російську Федерацію у напрямку роботи з дронами. Це є одне з головних завдань року для нашої держави у війні з окупантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.02.2024 20:01