Фото: Рixabay

Дві екс-чиновниці під час окупації Херсона незаконно нарахували собі 1,4 млн грн зарплати: що їм загрожує

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо двох колишніх чиновниць Херсонської міської ради, які під час окупації міста безпідставно нараховували собі підвищені зарплати. Своїми діями вони завдали бюджету міста збитків на 1,4 мільйона гривень.

Як повідомили у прес-службі правоохоронного відомства, обвинувальний акт направлено до суду.

За даними слідства, колишня керівниця Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності та її підлегла — начальниця відділу обліку — перебуваючи в окупованому Херсоні самі нараховували собі заробітні плати, які іноді перевищували встановлені більше, ніж в 10 разів.

Загалом з січня по серпень 2022 року колишня посадовиця незаконно отримала понад 616 тисяч гривень зарплатні, її спільниця — понад 565 тисяч гривень. З врахуванням зайвого нарахування та сплати єдиного соціального внеску місцевому бюджету Херсонської міської територіальної громади завдано матеріальних збитків на загальну суму 1,4 мільйона гривень.

ДБР

ДБР

Фото: Державне бюро розслідувань

"У серпні-вересні 2022 року фігурантки втекли на непідконтрольні Україні території. Одна з них будує кар’єру в органах влади окупантів на посаді так званої служби зайнятості. Наразі суд арештував майно обох фігуранток з метою подальшої компенсації завданих збитків. Екс-чиновниці обвинувачуються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та у легалізації майна (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України)", — вказали у ДБР.

Колишнім чиновницям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, раніше у Держбюро розслідувань розповіли, що у кримінальних провадженнях збирають докази та показання свідків, опрацьовують інші матеріали. Під час розслідування їх використають для притягнення до відповідальності осіб, які зрадили Україну під час війни. У відомстві наголошують, що злочини проти національної безпеки не мають терміну давності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 02:42