Фото: Flickr

Екс-глава штабу ПВК "Вагнера" отримав наказ від Путіна: він стосується війни з Україною

Колишній начальник штабу приватної воєнної компанії "Вагнера" Андрій Трошев отримав особливе доручення від російського диктатора Володимира Путіна. Він повинен зайнятися формуванням так званих добровольчих підрозділів для війни в Україні.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"На останній зустрічі ми говорили про те, що ви займатиметеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання, перш за все, звичайно, в зоні "спеціальної військової операції", — сказав він на зустрічі з Трошевим та заступником міністра оборони РФ.

Путін наголосив, що Трошев сам воював у такому підрозділі й знає, як це робиться і знає про питання, які потрібно завчасно вирішувати. Він також запропонував обговорити питання соціальної підтримки російських солдатів.

"Я багато разів говорив і хочу ще раз наголосити: незалежно від статусу людини, яка виконує або виконувала бойові завдання, соціальні гарантії для всіх повинні бути абсолютно однаковими. Для країни, для батьківщини байдуже, в якому статусі людина воювала і захищала батьківщину", — додав глава Кремля.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, останніми тижнями до сотні бійців, які раніше були пов’язані з приватною військовою компанією (ПВК) "Вагнера" розпочали передислоковуватися в Україну як окремі особи, так і невеликі групи, воюючи на боці різноманітних російських підрозділів.

Також повідомлялось, що під Осиповичами в Білорусі зараз демонтовано приблизно 65% табору приватної військової компанії "Вагнера". За даними моніторингової групи "Беларускі Гаюн", на 25 вересня там залишилося близько 103 наметів, або 35%. Процес демонтажу йде повільними темпами, в роботах помітні перерви по декілька днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 10:12