Фото: ДБР

Експерти заявили, що знають причини авіатрощі літаків на Житомирщині та гелікоптерів на Донеччині

Експерти з'ясували причини авіакатастроф, коли у Житомирській області розбились два літаки, а на Бахмутському напрямку — гелікоптери. Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз провели зняття інформації з "чорних скриньок" з літальних апаратів. 

Про це в коментарі ТСН розповів директор Інституту Олександр Рувін.

За його словами, причини вже зрозумілі. Щоправда, наразі з’ясовують і те, що сталось з парашутами під час катапультування.

"Зараз завершуємо з’ясовувати всі деталі повною мірою, працює комісія експертів і залучених спеціалістів. Поки можемо сказати, що обидва літаки були справними, однак внаслідок аварії в обох літаків виникли пошкодження, несумісні з можливістю продовження польоту", — зазначив експерт.

Авіакатастрофи на Житомирщині та Донеччині

У Житомирській області 25 серпня під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Уламки впали поруч з людськими будівлями. У Державному бюро розслідувань з'ясовують обставини трагічної авіатрощі літаків L-39 під час бойових польотів. ДБР проведе ретельну перевірку для встановлення причин трагедії. Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. 

Внаслідок авіакатастрофи загинули троє українських пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр Повітряних Сил ЗС України". Серед них — капітан Андрій Пільщиков з позивним "Джус", майор В'ячеслав Мінка та майор Сергій Проказін.

Також відомо, що 29 серпня на Донеччині, у Краматорському районі, загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Полеглі мали офіцерські звання. Це сталося під час виконання бойового завдання.

Нагадаємо, 1 вересня у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Горбанівка під Полтавою, попрощалися із екіпажами двох гелікоптерів Мі-8, які 29 серпня розбилися під Краматорськом Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.09.2023 18:59