Фото: Pixabay

Естонія звинуватила Росію у перешкоджанні роботі GPS в районі Балтійського моря

Росія від початку повномасштабної війни в Україні глушить сигнал GPS у регіоні Балтійського моря. Від дій Москви страждають усі країни в регіоні.

Як заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, відповідно до конвенції, до якої приєдналася Росія, ніхто не має права на втручання в роботу GPS, але є багато свідчень того, що сигнали, через які відбуваються збої у функціонуванні GPS, ідуть з-під Санкт-Петербурга, Пскова й Калінінграда.

"Ми знаємо, що Росія глушить сигнал GPS із самого початку своєї агресії в Україні. За останні півтора року ця проблема стала дуже серйозною у нашому регіоні", — каже міністр. 

Цахкна наголошує, що ця проблема стосується не лише його країни, а й Латвії, Литви, Фінляндії, Норвегії, Швеції та Польщі.

"Якщо ми подивимося на дії Росії, ця атака на GPS є частиною гібридної акції, яка руйнує наше життя та порушує всілякі міжнародні угоди", — додав він.

Нагадаємо, раніше міністерство оборони Німеччини звинувачувало Російську Федерацію у збої роботи GPS в районі країн Балтії. Там переконані, що підозрілі маніпуляції відбуваються в Калінінградській області країни-агресора.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.05.2024 01:28