Фото: Офіс президента

Голова Євроради запросив президентів України та Молдови на зустріч щодо початку перемовин про вступ до ЄС

Голова Європейської ради Шарль Мішель запросив президентів України Володимира Зеленського та Молдови Маю Санду на зустріч щодо початку перемовин про вступ до ЄС, яка відбудеться у грудні. 

Про це повідомляє Офіс президента. За його словами, дуже важливо, щоб обидві країни підготувалися до майбутнього членства.

"У грудні ми маємо ухвалити рішення щодо наступних кроків. Ми маємо забезпечити, щоб метою цього процесу розширення стала не просто більша кількість, а й більша результативність, більша спроможність захищати спільні цінності", — наголосив він.

Шарль Мішель також відзначив, що Євросоюз підтримує громадян України у їхній боротьбі за європейські цінності, яка почалася десять років тому на майдані Незалежності під час Революції Гідності.

"Наше європейське майбутнє буде безпечнішим з Україною в ЄС. Ми провели дуже важливе рішення, вирішивши надати Україні та Молдові статус країн-кандидатів", — додав голова Євроради.

Своєю чергою президентка Молдови Мая Санду зазначила, що Київ символізує стійкість і надію. Вона наголосила, що втрати, яких український народ зазнав під час Революції Гідності й зазнає нині внаслідок російської війни, захистили незалежність України та захищають Молдову.

"Молдова міцно стоятиме за Україну. Ми прийматимемо українських громадян, інвестуватимемо у стійкість і солідарність. Будемо гуртувати зусилля довкола України. Ми — частина міжнародної спільноти, яка хоче притягнути Росію до відповідальності", — наголосила вона.

Зауважимо, 21 листопада у День Гідності та Свободи до України завітали президентка Молдови Мая Санду та міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Зокрема, разом із президентом Володимиром Зеленським та його дружиною Мая Санду вшанувала пам’ять загиблих під час Революції Гідності.

Своєю чергою Борис Пісторіус вшанував у Києві пам’ять "Небесної Сотні". Очікується, що Пісторіус проведе переговори зі своїм українським колегою Рустемом Умеровим та президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала український народ з Днем Гідності та Свободи. Вона зазначила, що майбутнє, за яке боровся Майдан, нарешті тільки розпочалося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.11.2023 21:34