Фото: Delfi

Громадянин Литви "засвітився" в аеропорту зі символікою "Вагнера": його не випустили з країни (фото)

Громадянина із символікою приватної воєнної компанії "Вагнера" помітили в аеропорту Вільнюса. Йому не дозволили вилетіти з країни та виписали штраф.

Про це повідомив спікер служби охорони державного кордону Литви Гедрюс Мішутіс, пише Delfi. За словами посадовця, громадянину Литви так і не вдалося вилетіти з аеропорту: йому виписали штраф за демонстрацію забороненої символіки.

"Літак полетів, він залишився в аеропорту в нашому приміщенні", — йдеться у заяві Мішутіса.

Фото: сайт Delfi

Він додав, що литовець мав намір летіти в Лондон. Під час перевірки документів прикордонники доставили його у своє приміщення, склали протокол про адміністративне порушення за демонстрацію нацистської, комуністичної та іншої забороненої символіки.

Росія вербує іноземців: що відомо

Кремль намагається уникнути мобілізації перед президентськими виборами в Росії. Для цього на війну проти України вербують іноземців.

Наприкінці червня у Вірменії та Казахстані з’явилися онлайн-оголошення про службу в російській армії. Іноземцям пропонували 495 тисяч рублів (5 140 доларів) виплат і зарплату від 190 тисяч рублів (1 973 долари).

У Костанайській області на півночі Казахстану проводили вербування етнічних росіян. Також Росія з травня 2023-го вербує мігрантів із країн Центральної Азії, обіцяючи прискорене громадянство та зарплати до 4 160 доларів.

Відомо, що в Росії перебуває щонайменше шість мільйонів мігрантів зі Середньої Азії, яких Кремль вважає потенційними новобранцями.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.12.2023 23:57