Затримання хабарника. Джерело: ДБР

Хабар на 3 млн грн: суд відправив під варту міського голову та секретаря громади на Дніпропетровщині

Кіровський районний суд Дніпропетровська 11 квітня 2024 року обрав запобіжний захід посадовцям міської ради. Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало їх на отриманні хабаря у 30 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Суд відправив їх під варту, з можливістю внесення застави по 3 мільйони гривень кожному.

"Ще 9 квітня правоохоронці затримали представників влади за вимагання хабаря у підприємця, який хотів побудувати гуртожиток для переселенців", — йдеться в повідомленні.

За словами представників Державного бюро розслідувань, за ці гроші вони обіцяли винести питання на голосування сесії та надалі сприяти у розв'язанні організаційних питань.

Як відомо, раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали очільника однієї з міських рад Дніпропетровської області та секретаря ради. Їх підозрюють у вимаганні хабаря у розмірі 30 тисяч доларів у підприємця, який хотів збудувати гуртожиток для переселенців.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в Кіровоградській області працівники Державного бюро розслідувань затримали посадовця, якого підозрюють у вимаганні хабаря за закриття кримінального провадження. Його взяли "на гарячому" під час отримання грошей. На Кіровоградщині ДБР викрило правоохоронця, який просив гроші за сприяння у закритті кримінального провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.04.2024 15:53