Скріншот з відео

"Хайль, Зеленський": пропагандисти поширюють провокаційне відео про Німеччину і президента України

Пропаганда Кремля поширює скандальний відеоролик, який нібито зняла німецька ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD). Головна думка відео — необхідність припинення підтримки України.

Про цей відеоролик написало російське пропагандистське видання "Блокнот". За інформацією видання, цю "соціальну рекламу" "від AFD" нібито розповсюджують у соцмережах.

"Німці випустили гумористичний ролик, який дуже точно показує стан справ у Німеччині. По відео можна зрозуміти, що німці вже добряче втомилися від українців, Зеленського і навіть НАТО", — пишуть пропагандисти.

У відео, в якому простежується нацистська естетика, група людей у формі забирає майно "простої німецької родини" нібито на користь України. У дитини відбирають іграшкового леопарда (відсилання до танків, які Берлін постачає Києву, — ред.), а на стіну вішають портрет Володимира Зеленського. На екрані конфіскованого телевізора канцлер ФРН Олаф Шольц запевняє, що й надалі підтримуватиме Україну, а жінка-"інспектор" вимовляє слова "Хайль, Зеленський!".

"Просто подивіться, що Росія знімає для німців", — написав у Twitter український волонтер Олександр Науменко.

Варто відзначити, що на офіційних ресурсах AdF в інтернеті це відео відсутнє.

Своєю чергою журналіст Марк Крутов встановив особи акторів, які знялися в ролику. Роль чоловіка грає російський актор Валентин Воробйов, дружини — москвичка Юлія Конюхова. Провідницю "людей у формі" зіграла російська актриса Юлія Мандріко. Ще один із "солдатів" — Ігор Алексєєв. Імовірно, ролик був знятий у Росії.

Ігор Алєксєєв

пропагандист

акторка

Скріншоти з Twitter Mark Krutov

Нагадаємо, у вівторок, 18 липня, у Софії затримали 39-річного чоловіка, якого звинуватили у погрозах убити міністра оборони Болгарії Тодора Тагарева. Чиновник підтримує Україну у війні проти Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2023 20:46