Фото: росЗМІ

ІДІЛ погрожує терактами на чвертьфінальних матчах Ліги чемпіонів

Ісламська держава погрожує терактом у чвертьфіналі Ліги чемпіонів. Приводу для занепокоєння немає, але це правда, що передбачувана загроза з боку Ісламської держави щодо матчів Ліги чемпіонів вже була отримана силами безпеки та передана мадридському "Реалу". 

Про це повідомляє Marca.

На цю мить нічого не змінилося в організації поєдинку, який уже супроводжується спеціальними заходами спостереження, оскільки міністерство внутрішніх справ Іспанії вважає його матчем високого ризику.

Урядову делегацію вже поінформовано про загрозу, але тільки 9 квітня вранці, на партійній нараді з питань безпеки, буде вирішено вживати додаткових заходів безпеки чи ні. Мадрид продемонстрував безліч доказів організації такого типу матчу та вміння тримати ситуацію під контролем, хоча правда, що представлений сценарій вже не той, що було отримано після отримання прямої загрози.

Спостереження за столицею Іспанії в ці дні вже було особливим у зв'язку зі святкуванням матчу вівторка з уболівальниками "Сіті" в Мадриді та матчу в середу з уболівальниками дортмундської "Боруссії", які чекають матч на "Метрополітано". Це не перший випадок, коли Мадрид відвідує дві поспіль домашні ігри своїх команд у Лізі чемпіонів.

Джерело нагадує, що фінал Кардіффа між "Реалом" та "Ювентусом" проходив під закритим дахом стадіону "Міленіум" у валлійському місті. На той раз УЄФА вирішив ізолювати стадіон із міркувань безпеки через можливість прибуття дронів, які могли б поставити під загрозу святкування матчу.

"Ісламська держава" через свій фонд "Аль-Азаїм" поширила плакат із погрозами футбольним стадіонам Лондона, Парижа та Мадрида. Щоправда, поліція завжди має на увазі цю можливість, навіть до того, як загроза стала надбанням громадськості в останні години. Вищезгадана Ісламська держава неодноразово давала зрозуміти, що її метою є так звані "м'які цілі", такі як великі спортивні заходи.

Листівка з погрозами ІДІЛ щодо терактів на матчах Ліги чемпіонів

На цей час у матчі нічого не змінюється, і всі сторони висловлюють повну та абсолютну впевненість у тому, що ситуація перебуває під контролем. Приводів для тривоги немає, але є привід бути уважними та подвоїти пильність, пише Marca.

Варто зазначити, що 15 березня у штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій відбулася церемонія жеребкування чвертьфінального раунду плей-оф Ліги чемпіонів 2023/24. За його підсумками сформувались чотири пари.

Нагадаємо, що 23 лютого "Шахтар" програв матч-відповідь плей-оф Ліги Європи французькому "Марселю" з рахунком 1:3. Таким чином останній представник України покинув єврокубкові турніри цього сезону.

Раніше повідомлялось, що домашні єврокубкові матчі наступного сезону донецький футбольний клуб "Шахтар" може проводити в німецькому Дюссельдорфі. Перед цим футболісти української команди приймали суперників в іншому місті Німеччини — Гамбурзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.04.2024 10:59