Інформація потрапить до агресора: Ізраїль можуть виключити із зустрічей "Рамштайну", — ЗМІ

Ізраїль можуть виключити із зустрічей Контактної групи щодо оборони України у форматі "Рамштайн". З відповідним проханням можуть звернутись до союзників українські офіційні особи.

Про це пише Kyiv Post з посиланням на джерело в Раді національної безпеки та оборони України (РНБО). За інформацією джерела, така ініціатива щодо Тель-Авіва пояснюється "недружніми діями щодо України та проросійської позиції на міжнародній арені".

"Ізраїльська влада ніколи не надавала жодної реальної допомоги. Натомість інформація, отримана під час зустрічей, використовується Ізраїлем у своїх інтересах", — повідомляє джерело в РНБО.

За словами чиновника, українська сторона вважає, що існує "реальна небезпека" того, що інформація, яка обговорювалася з Ізраїлем на зустрічах у "Рамштайні", "ймовірно, потрапить у розпорядження держави-агресора".

Скасування безвізу

Україна обмірковує питання скасування безвізового режиму з Ізраїлем на тлі "дипломатичної боротьби між двома країнами щодо ставлення до громадян одна одної". За словами представника РНБО, Тель-Авів намагається отримати гарантії безпеки для десятків тисяч єврейських паломників, які на свято Рош га-Шана (юдейський Новий рік) щорічно у вересні з'їжджаються в Україну, щоб відвідати Умань, де знаходиться могила цадика Нахмана.

"При постійних ракетних обстрілах забезпечити ці гарантії неможливо", — йдеться у повідомленні видання.

Чиновник додав, що зараз Міністерство закордонних справ України готує подання про безвізовий режим до Кабміну, і воно буде розглянуте "найближчими тижнями".

Варто відзначити, що прес-секретар МЗС України не підтвердив цю інформацію.

Нагадаємо, Володимир Зеленський запросив прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу приїхати в Україну. Глава МЗС країни Елі Коен наголосив, що керівник уряду "розглядає позитивно" пропозицію Зеленського.

Також повідомлялось, що Україна може закрити кордон для єврейських паломників на шляху до Умані на Рош га-Шана. Це може бути реакцією на те, що Ізраїль депортує українських туристів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 09:33