Денис Шмигаль та Тордіс Гильфадоттір. Джерело: Facebook українського проем'єра

Ісландія погодила довгострокову політику підтримки України: деталі

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України на період 2024-2028 років. Документ запропонував міністр закордонних справ країни.

Про це повідомив сайт Міністерства закордонних справ Ісландії.

Довгострокова політика підтримки України спрямована на підтримку незалежності, суверенітету, кордонів, безпеки цивільного населення, гуманітарної допомоги та відбудови в Україні.

Міністерка закордонних справ Тордіс Гільфадоттір привітала схвалення резолюції в Альтингу (парламенті).

"Рішуча підтримка України є найважливішим питанням безпеки, яке стоїть перед Ісландією та Європою. Міжнародна правова система, на якій ґрунтується наша безпека і рівень життя, опинилася під загрозою через брутальне вторгнення Росії в Україну", — зазначила вона.

За її словами, саме тому Рейк’явік має зробити свій внесок у захист України "рішучим і конкретним чином".

"З цією пропозицією та відповідним зобов'язанням у бюджетному плані закладається міцний фундамент для нашої цілеспрямованої підтримки України", — зауважила вона.

Тордіс Гільфадоттір представила уряду відповідну програму 10 жовтня минулого року. Водночас прем'єр-міністр Ісландії Б’ярні Бенедіктссон представив її на розгляд парламенту 12 березня 2024 року.

Нагадаємо, що 15 квітня український прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся із міністеркою закордонних справ Ісландії Тордіс Гильфадоттір. Сторони обговорили інтеграцію України до Альянсу та Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 11:38