Фото: Генштаб

Іспанія відправила для ЗСУ танки Leopard 2: коли вони приїдуть в Україну

Іспанія передала Україні шість танків Leopard 2. Бронетехніка вже прямує в Україну.

Міністра оборони Іспанії Маргариту Роблес цитують журналісти CNN. 

Танки вже залишили портове місто Сантандер разом з "20 важкими транспортними засобами". 

"За шість днів, транзитом через іншу країну, вони будуть в Україні", — сказала Роблес.

Минулого тижня вона заявила, що ще чотири танки Leopard, на додачу до шести, будуть "якнайшвидше" відправлені в Україну після ремонту. Загалом в Іспанії підготовку для роботи на основних бойових танках Leopard 2 пройшли 55 українських військових.

Leopard 2 

Танк оснащений 120-міліметровою гладкоствольною гарматою. Її боєзапас складає 27 снарядів, у кормі башти є ще 15 додаткових снарядів. "Леопарди" здатні влучати в цілі на відстані у 2 км. Також танк оснащений двома кулеметами. Німецькі, швейцарські та голландські моделі використовують різні типи цієї зброї. На борту Leopard 2 є 4750 патронів до кулеметів.

Танк здатний розганятися до 68 км/год. Машина має реверсний хід на швидкості 31 км/год. Повний розворот на місці може здійснити за 10 секунд. Leopard 2 форсує водні перешкоди глибиною до 4 м за допомогою шноркля або глибиною 1,2 м без підготовки. Також танк здатний перебиратися через перешкоди висотою до 1 м.

Екіпаж Leopard 2 складається з чотирьох людей — командир, націлювач, радист/заряджальник, водій.

Танк Leopard

Джерело: Слово і діло

Нагадаємо, Канада в межах військової допомоги передала Україні вісім німецьких танків Leopard 2Відомо, що танки Leopard 2 були завантажені та транспортовані літаком CC-177 Globemaster III Королівських Повітряних Сил Канади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2023 10:40