Фото ілюстративне. Джерело: wecanjob.it

Італія викликала посла Росії через рішення Кремля привласнити майно

Кремль передав під контроль "Газпрому" майно італійської групи Ariston Thermo на території Росії. У зв’язку з таким рішенням Італія викликала посла Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні у своїх соціальних мережах. Він повідомив, що доручив генеральному секретарю викликати до МЗС посла Росії в Італії.

"Уряд просить пояснень у зв’язку з націоналізацією групи Ariston Thermo. Ми також працюємо з Брюсселем спільно з Німеччиною", — повідомив Таяні.

Заява міністра Таяні

Скріншот зі сторінки міністра Антоніо Таяні в мережі X

Перед цим у п’ятницю російський диктатор Путін підписав указ про передачу 100% акцій дочірніх компаній італійської Ariston і німецької BSH Hausgeräte у Росії в "тимчасове управління" структури "Газпрому".

У Євросоюзі також вимагають від Росії скасувати рішення, яким російські дочірні компанії італійської водонагрівальної компанії Ariston і німецького виробника побутової техніки BSH Hausgeraete передали під "тимчасове зовнішнє управління".

Нагадаємо, в березні міністр енергетики України Герман Галущенко підтвердив, що Україна не планує продовжувати контракт на транзит газу з російським "Газпромом". Газотранспортна система України пройшла стрес-тест — і тепер готова до життя без транзиту російського газу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 28.04.2024 09:17