Фото: CNN

Ізраїль розпорядився евакуювати села поблизу кордону з Ліваном

Ізраїльський уряд віддав наказ про евакуацію сіл на півночі країни в радіусі двох кілометрів від кордону з ЛіваномДо цього плану додано 28 населених пунктів.

Про це повідомляє CNN.

"Реалізація плану була схвалена міністром оборони Йоавом Галлантом", — йдеться у спільній заяві Міністерства оборони Ізраїлю та Армії оборони країни.

До того ж наголошується, що Північне командування поінформувало голів місцевих органів влади про ухвалене рішення.

"План буде здійснюватися головами місцевих муніципалітетів, Міністерством внутрішніх справ і Національним управлінням з надзвичайних ситуацій (NEMA) Міністерства оборони", — йдеться в повідомленні.

Варто додати, що новини про евакуацію з’явилися на тлі перестрілки на кордоні між Ізраїлем і членами ліванського бойового угруповання "Хезболла". Так, 15 жовтня організація здійснила ракетний удар по базі ЦАХАЛу Аль-Рахеб, що на ізраїльсько-ліванському кордоні.

Нагадаємо, 16 жовтня з аеропорту "Бен Гуріон" Тель-Авіва вилетів другий евакуаційний літак з українцями. На борту — 155 громадян України, з яких 107 жінок і 23 дітей. Українців відправили рейсом авіакомпанії HiSky до румунського міста Клуж.

Додамо, за останніми даними, в Ізраїлі зросла кількість загиблих внаслідок атаки бойовиків ХАМАСу. Наразі відомо про 1400 загиблих громадян Ізраїлю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 18:59